Ξαναγράφεται η ιστορία της Θήβας. Πεντάπυλη και όχι επτάπυλη ήταν τελικά…

proitides.gifΜπορούμε πλέον να παραδεχθούμε ότι 2 τουλάχιστον από τις λεγόμενες αρχαίες πύλες της Θήβας (επτάλοφης και επτάπυλης μας είχαν μάθει στο σχολείο) δεν υπάρχουν…Oι Προιτίδες Πύλες συρρικνώθηκαν για να γίνει πολυκατοικία. Πως και τι μην τα ρωτάτε καλύτερα…Hλέκτρες Πύλες, αυτές μπορεί να αποχαρακτηρίστηκαν αλλά δεν αμφισβητήθηκε τουλάχιστον η ύπαρξη τους…
Λεπτομέρειες σε λίγες μέρες…

ΥΓ. Η φωτογραφία είναι δεν είναι σημερινή γι αυτό ίσως να μπερδευτούν κάποιοι.

33 σκέψεις σχετικά με το “Ξαναγράφεται η ιστορία της Θήβας. Πεντάπυλη και όχι επτάπυλη ήταν τελικά…

Add yours

 1. Αυτή η πύλη δεν είναι στην γέφυρα του Μουχλίνα απέναντι απο το γυμνάσιο περίπου??Πως και από ποιον δόθηκε άδεια να χτίσουν επάνω στην πύλη?Οι κατασκευαστές εργολάβοι να δούμε πότε θα τιμωρηθούν.Όπως και αυτοί που εξαφάνισαν σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κος Β. Αραβαντινός το τμήμα του βορείου τοίχους πάνω από το λόφο του Αμφείου.(Μάλλον θα πουλήθηκε για ασβέστης το αρχαίο τοίχος.)

 2. Είναι καλο για όλους, να μας ενημερώσουν σχετικά με το ζήτημα οι ΄σιγουροι γνώστες πρωην Δήμαρχοι κκ Κουρκούτης και Σκούμας και ο νυν Δήμαρχος κ. Σβίγγος. Είναι πολύ χρησιμο, ώστε να μιλαμε με στοιχεία και όχι αερολογίες, για εντυπώσεις. Επίσης το blogg να απεθυνθει στον Εφορο Αρχαιοτήτων Θηβων, για να ενημερωσει γραπτά και επίσημα την στήλη σας, για να έχουμε λαι άλλη μια απο πρώτο ΄χερι άποψη. Ακόμα να γράψουν όλοι όσοι γνωρίζουν σχετικά με το ζήτημα. ¨Οχι τι πιστεύουν, αλλά τι γνωρίζουν.Για να κριθούμε όλοι μας φανερά και στα ίσια και όχι πισω απο τις αρχαιοητητες.

 3. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΜΜΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΒLOGER ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ!!!

  Υ.Γ. Ο ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ??

 4. Υπάρχουν απαντήσεις για όλα τα θέματα. Απλά είναι θέμα διαχείρισης.
  Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε γράψει ανακρίβειες και όσες πληροφορίες έχουμε δώσει δεν έχουν διαψευστεί. Μπορεί να είναι λίγες αλλά δεν είμαστε δημοσιογράφοι.

  Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ψάχνουν και ανάλογα να ενημερώνουν. Εμείς δίνουμε τα ερεθίσματα για να ερευνηθούν τα θέματα παραπάνω. Ασχολούμαστε με τα τοπικά θέματα της περιοχής και δεν γράφουμε παπαρολογίες.

  Σήμερα το μεσημέρι το ΣΤΑΡ Λαμίας που είναι η δουλειά του πήρε πάλι δικό μας θέμα και το ανέβασε. Το έψαξε και το ανέδειξε. Μας έκανε και αναφορά και το ευχαριστούμε γι αυτό. Μας διαβάζουν πολλοί καθημερινά. Και βεβαίως κάθε τοποθέτηση πρώην και νυν δημάρχων και άλλων παραγόντων είναι ευπρόσδεκτη όπως και όλων των αναγνωστών του μπλογκ.

  Μέχρι σήμερα λοιπόν δεν μπορούμε να βγούμε και να ρωτήσουμε τον κ. Αραβαντινό για παράδειγμα για τη θέση του. Σε λίγες μέρες όμως θα μπορούμε να το κάνουμε μόλις είναι έτοιμη η πραγματική ηλεκτρονική εφημερίδα exeisminima.gr. Υπομονή δεν είμαστε και κανένας οργανισμός. Ολα γίνονται με δουλειά δικιά μας, ακόμα και το στήσιμο της ιστοσελίδας.

 5. Το σίγουρο είναι πώς η σημερινή πολυκατοικία που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο, ανεγέρθει επί θητείας του Κου Σκούμα και σημειωτέον Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΟ. ήταν ο Κος Ζαχόπουλος!

 6. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους και σε όλες.
  Θα ήθελα αν σχολιάσω το σχετικό θέμα, λέγοντας ότι στις 24-6-2004 με αριθμό πρωτοκόλλου 5237, έστειλα ως Δήμαρχος Θηβαίων επιστολή στον Πρωθυπουργό και Υπουργό τότε Πολιτισμού κ. Καραμανλή, την παρακάτω επιστολή:
  «Κύριε Πρόεδρε,
  Με μεγάλη τιμή, απευθύνω σε σας αυτή την επιστολή, θεωρώντας το θέμα που θα αναπτύξω ιδιαίτερα σημαντικό για τον πολιτισμό μας και την αρχαία κληρονομιά μας.
  Στην πόλη της Θήβας και στη συμβολή των οδών Βουρδουμπά, Τσεβά και Ιοκάστης βρίσκονται υπολείμματα από τις «Προιτίδες Πύλες» μιας εκ των επτά πυλών της ιστορικής οχύρωσης της πόλης των Θηβών κατά την αρχαιότητα.
  Όμως στο σημείο αυτό και σε άμεση επαφή με τον σημαντικό αυτό αρχαιολογικό χώρο, αναγείρεται πολυώροφη οικοδομή, μειώνοντας την οπτική επαφή με το αρχαίο μνημείο ενώ επίσης καθιστά αδύνατη έτσι την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Θήβας.
  Κατόπιν αυτών, που πιστεύουμε ότι προσβάλλουν τη διαφύλαξη και διατήρηση των αρχαιολογικών μνημείων της πόλης μας, θεωρούμε απαραίτητη την παρέμβαση σας για την διάσωση και προβολή των αρχαιοτήτων μας.
  Με τιμή
  Ο Δήμαρχος Θηβαίων..

 7. Στις 23 Ιουλίου 2004 έλαβα απάντηση από το πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού και ειδικότερα από τον κ. Ιωάννη Αγγέλου, ο οποίος έλεγε: «Κύριε Σκούμα, Ο κ. Πρόεδρος έλαβε γνώση της επιστολής σας και σας ενημερώνουμε, ότι αυτή έχει διαβιβαστεί, για περιατέρω αξιολόγηση και ενδεδειγμένες ενέργειες, εντός των νομίμων πλαισίων, στον αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτισμού, κ. Πέτρο Τατούλη. Με εκτίμηση Ιωάννης Αγγέλου».

 8. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν και προς το αρμόδιο υπηρεσικά τμήμα αρχαιολογικών χώρων μνημείων και αρχαιογνωστικής έρευνας, αλλά η τοπική εφορεία αρχαιοτήτων είχε ήδη δώσει την έγκρισή της για τετραώροφη οικοδομή με υπόγειο με σχετικό έγγραφό της.
  Νομίζω ότι είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, ότι η συνέχεια ύπαρξης της πόλης μας είναι να διατηρήσουμε έστω και τώρα την τοπολογία της, τους σημαντικούς δημόσιους αρχαιολογικούς και μη χωρους, που συμπιέζονται από την πίεση που τους ασκούν τα έντονα κερδοκοπικά κατασκευαστικά συμφέροντα.
  Εμείς παλέψαμε σκληρά γι’ αυτή μας την άποψη και θέση και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με όλο το φάσμα αυτών των συμφερόντων, που συνασπίστηκαν εναντίον μας, ανεξαρτήτως κομματικού χρώματος και στήριξαν συγκεκριμένο συνδυασμό.
  Ο αγώνας συνεχίζεται για να μην χάσει η Θήβα άλλες μάχες στον πόλεμο της διατήρησης της ιστορικής και πολιτιστικής της τοπολογίας και φυσιογνωμίας και κυρίως αυτής της Καδμείας και οι πολίτες της Θήβας είναι αυτοί που μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση αυτή.

 9. Δημαρχε κ. ΣΚΟΥΜΑ, και μετα τις 23-7-2004, τι έγινε; Εσυ τι έκανες; Ασχολήθηκε με το θέμα το Δημοτικο Συμβούλιο και άν ναι, τι απόφαση πήρε; Αν όχι, γιατι δεν ασχολήθηκε;.Πέρα απο αυτά, τι αλλες ενέργειες έγιναν και άν ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και τι αποτελέσματα υπηρξαν; Οι τοπικοί παράγοντες τι θέση είχαν σε αυτο το ζήτημα. Ποιοί τοπικοί παράγοντες υιθέτησαν την λογική της πολυκατοικίας. Είναι καλο για όλους να έχουμε μια πλήρη ενημέρωση και ΜΠΡΑΒΟ΄ σου, που κάνεις επώνυμη παρέμβαση και ενημερώνεις. Και ακόμα κάτι. Τώρα τι κάνουμε, έστω και έτσι. Ή ισχύει το ρητό «Τίποτα μονιμότερο του παράνομου»

 10. Το δημοτικό συμβούλιο ασχολήθηκε όχι αποκλειστικά με αυτό το θέμα αλλά γενικότερα για το ζήτημα των αρχαιολογικών χώρων και την ανάγκη διατήρησης της φυσιογνωμίας της πόλης.
  Σε μία από αυτές τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου υπήρξε και η συμμετοχή του Εφόρου Κλασσικών Αρχαιοτήτων Θήβας, υπήρξε και ένταση.
  Το θέμα των Προιτίδων έκλεισε γιατί η Αρχαιολογική Υπηρεσία και το Υπουργείο Πολιτισμού πήρε θέση, ότι όλα έγιναν νόμιμα.
  Η δημοτική αρχή στη συνέχεια προσπάθησε να προστατέψει όλους αυτούς τους χώρους με την μελέτη του γενικού πολεοδομικού Σχεδίου, που μπορεί να θέσει και επιπλέον περιορισμούς και του οποίου η β’ φάση ολοκληρώθηκε πρόσφατα, αλλά από την ενημέρωσή του έχουμε αποκλειστεί (ως μειοψηφία) μέχρι σήμερα δυστυχώς.
  Επίσης, σχετικά με την ανέγερση αυτής της οικοδομής, δημιουργήθηκαν και άλλα ζητήματα, πολεοδομικής φύσεως που και γι’ αυτά συγκρουστήκαμε.
  Αγαπητέ ΠΑΝΟ, είναι θετικό ότι έστω και τώρα μέσω αυτού του BLOG, αναδεικνύεται η βούληση πολιτών της Θήβας να αντισταθούν στην ανεξέλεγκτη δράση αυτών που στο βωμό του κέρδους, θέλουν να θυσιάσουν όλους τους ανοικτούς αρχαιολογικούς, δημόσιους χώρους της πόλης μας

 11. Αγαπητέ ΠΑΝΟ,
  Οι πολιτικοί παράγοντες δυτυχώς δεν στάθηκαν στο πλευρό του Δήμου για τέτοια θέματα.
  Τις περισσότερες φορές τους βρήκαμε απέναντι και βέβαια το θέμα της προστασίας αυτών των δημόσιων χώρων και γενικότερα η προστασία του δημόσιου χώρου ήταν για το δική μας παράταξη το διακύβευμα των τελευταίων δημοτικών εκλογών. Το θέσαμε κυρίαρχα και ως ζήτημα και ως πρόταση-προτεραιότητα για ανάδειξη-ανακήρυξη του ιστορικού κέντρου και μέσω του Γενικού Πολεοδομικού, ανάδειξη της Βόρειας Καδμείας και της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων.
  Οι πολιτικοί παράγοντες δυστυχώς προτίμησαν τη σιγουριά τους και όχι την προστασία της πόλης μας.

 12. ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΚΟΥΜΑ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΝ <> ΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ..
  ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ!!

 13. Αγαπητέ φίλε @ΣΚΟΥΜΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, δεν νομίζω να σε κατηγόρησε κανείς σχετικά με το θέμα. Ούτε θα μπορούσαμε άλλωστε να κατηγορήσουμε κανέναν δήμαρχο για τον απλούστατο λόγο, ότι και να έκανε ο εκάστοτε δήμαρχος δεν ήταν προφανώς στο χέρι του. Είναι όπως διαπιστώνουμε «της μόδας», να παίρνει το ΥΠ.ΠΟ. ο εκάστοτε πρωθυπουργός, όντας άσχετος με οτιδήποτε σχετίζετε με την ελληνική κληρονομιά! Αποτέλεσμα της ασχετοσύνης του είναι να τοποθετεί στο ΥΠ.ΠΟ. ακόμα πιό άσχετους!
  Το οδυνηρό αποτέλεσμα…είναι δυστυχώς φανερό, Ακόμα και στην πόλη μας. Σήμερα, μετά τα σκάνδαλα, είναι λυπηρό να τους βλέπουμε να πηδάνε απ’ τα παράθυρα ή να πέφτουν στις ρόδες φορτηγών! Αυτό που θήγεται άμεσα είναι ο Ελληνικός Πολιτισμός!
  Ας μας απαντήσει λοιπόν ο Κος Αραβαντινός, ποιός έδωσε εντολή για τον αποχαρακηρισμό των συγκεκριμένων χώρων και την εντολή οικοδόμησης! Αναμένουμε για απαντήσεις!

 14. Καλά, σας διαβάζω (κατά λάθος) και δεν πιστεύω στα μάτια μου… Που ζούμε βρε παιδιά ; Γιατί επιτρέπετε την τόσο κραυγαλέα καταπάτηση των νόμων ; Για μένα είστε ( και έχοντας ενημερωθεί για τα αίσχη στην περιοχή σας είμαι και εγώ) υπεύθυνοι για την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου. Μιλήστε, φωνάξτε, αντισταθείτε. Ενημερώστε τον κόσμο. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι που επιτρέπουμε σε κάποιους «έξυπνους» να καταπατούν την εθνική μας κληρονομιά…

 15. Αγαπητέ/ή @mitsi_happy, όπως θα έχεις ήδη καταλάβει αυτό ακριβώς κάνουμε σε αυτό το blogg. Μιλάμε, φωνάζουμε και ζητάμε απαντήσεις από υπεύθυνους, ανεξαρτήτως θέλω να πιστεύω κομματικών πεποιθίσεων. Ευχαριστούμε βέβαια γιά αυτό τον οικοδεσπότη μας @exeisminima, που μας δίνει αυτή τη δυνατότητα. Περιττό δε να πώ, πώς πολλές τοπικές εφημερίδες και κανάλια αντλούν θέματα, από αυτο εδώ το blogg, όπου ακούγονται πολλές και διαφορετικές φωνές. 😉

 16. @ mitsi_happy: Μα δεν βλέπεις τί γίνεται με την υπόθεση Ζαχόπουλου? Έπρεπε να γίνουν δύο απόπειρες αυτοκτονίας, να προφυλακιστεί΄(έως τώρα) μία 35χρονη και ποιος ξέρει τί ακολουθεί, για να ενδιαφερθούν οι υπέυθυνοι? Και ποιοι υπεύθυνοι να ενδιαφερθούν, όταν ο πλέον αρμόδιος είναι και ο πλέον διαπλεκόμενος? Μήπως να βουτήξει κανένας Θηβαίος από τον 3ο για να δοθεί η δέουσα σημασία στην Θήβα?!

 17. μιλατε για πολιτικούς παράγοντες όταν όλος ο κοσμος γνωρίζει ποιανού πολιτικού είναι κολλητός ο εργολάβοις τηε συγκεκριμένης πολυκατοικίας;;;;;

 18. Θ. Σκούμα
  όλα αυτά που γράφεις τώρα γιατί δεν τα έγραφες τότε; Αφού ήξερες τι θα γινότανε. γιατί δεν τα κατείγγειλες πριν κτιστεί η πολυκατοικία; Νομικές και πολιτικές ευθύνες όχι δεν έχεις . έχεις όμως ηθικές όπως και το τότε δημοτικό συμβούλιο. οι περισσότεροι θηβαίοι όταν είδαν για πρωτη φορά το γιαπί κόντεψε να τους φύγει τοι τιμόνι απο τα χέρια στην κατηγόρα της βουρδουμπά!!!
  εκτός και εαν σας έπεισε και εσάς το πολιτικό πρόσωπο κολλητός του εργολάβου.
  αλήθεια αυτό το πολιτικό προσωπο έχει αυθαίρετο όροφο σπίτι του ή είναι νόμιμος μιά και το έφερε η κουβέντα;;;

 19. αγαπητέ ανώνυμε,
  Δεν απέσεισα ποτέ τις ευθύνες μου, εφόσον βέβαια τις είχα.
  Εμείς ως δημοτική αρχή κάναμε ενέργειες, που έφθασαν στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Τα είπαμε αυτά τότε. Τα ξαναλέμε και τώρα.
  Ανακλήθηκε η άδεια οικοδομής από τη δημοτική αρχή, για πολεοδομικές παραβάσεις. Συγκρουστήκαμε τότε με τα πολιτικά πρόσωπα, και δεν είχαμε καμία εξάρτηση από κανένα κολλητό ή εργολάβο, ακριβώς γιατί εμείς υποστηρίζαμε το συλλογικό, το δημόσιο συμφέρον, ενώ εκείνοι υποστήριζαν την εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος, τόσο των κατασκευαστών, όσο και άυτών των ιδίων(πολιτικών παραγόντων), που ήταν και είναι συνδεδεμένο. Το γεγονός ότι δεν είχαμε εξαρτήσεις από πολιτικούς και εργολάβους, αλλά αντίθετα συγκρουστήκαμε μαζί τους, αποδείχθηκε και τότε (στα δημοτικά συμβούλια, στα τοπικά ΜΜΕ κλπ) και στις εκλογές, με ποιούς δηλαδή συμμάχησαν οι εργολάβοι και οι τοπικοί παράγοντες, αλλά συνεχίζει να αποδεικνύεται καθημερινά και σήμερα.

 20. κ. Σκουμα, θα είναι πολύ καλό για όλους μας, να μάθουμε, άν, η δημοτικη πλειοψηφία, είχε την ίδια θέση ή υπήρχαν και μεσα σε αυτη κάποιοι, που έιχαν άποψη ίδια με των εγολάβων. Να μας υπενθυμίσετε τα ονόματα αυτνω των συμβούλων, για να μάθουμε όλοι μας και να θυμηθούμε οι άλλοι, που δεν ξέρουμε. Καταλαβαμε για το πολιτικο πρόσωπο και τον εργολάβο. Αλλά για τους δημοτικους συμβούλους της πλειοψηφίας να μας πειτε ονομαστικά. Εξ άλλου αυτο είναι γραμμένο αφου οι συνεδριάσεις σας, είναι δημόσιες και ανοοικτές. Όμως όλα κάποτε πρέπει να μπουν στη θέση τους και να γνωρίζουμε. Και σήμερα να συνεχίσεις τον αγωνα σου, Για να μην ξεχαστεί, καλο είνια να μας υπενθυμίσεις και την άποψη του Δ.Σ. για τον Άγιο Λουκά και την δόμηση. Εκει είχες την ομοφωνία του συμβουλίου σου της πλειοψηφίας ή πάλι υπήρχαν μειοψηφουντες και ποιόι ήταν απο την ομάδα σου. Ήταν τα ίδια ή διαφορετικά πρόσωπα που είχαν σχέση με εργολάβους και απόψεις εργολάβων και πολιτικων πορσώπων. Σήμερα Υπάρχουν δημοτικοι συμβουλοι με ξεχωριστές απόψεις και είναι πολυ καλό.

 21. Ζητώ συγγνώμη αν επαναλαμβάνομε, αλλά η άποψή μου είναι οτι το ψάρι βρωμάει απ’το κεφάλι! Θα ήθελα απάντηση από τον έφορο αρχαιοτήτων Κο Αραβαντινό, γιά το ποιός έδωσε εντολή αποχαρακτηρισμού του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου από το ΥΠ.ΠΟ. και την άδεια ανέγερση της συγκεκριμένης πολυκατοικίας!

 22. θαναση σκουμα και λοιποί
  ενας ηταν ο εργαλαβος και ενα το πολιτικο προσωπο ειναι γνωστοί σε ολη την πολη .
  Και αυτο ρωτω τι θα πει ανακληση αδειας για πολεοδομικες παραβασεις οτι κτίστηκε η πολυκατοικία με πολεοδομικές παραβάσεις;;; και σαν δημαρχος τι έκανες στη συνέχεια για αυτή την κραβγαλέα παρανομία;δεν μπορούσες να την σταματήσεις την οικοδομη μεσω νομικης οδού;;;

 23. vagpep
  Δεν σας διάβαζα. Ελειπα για κάποιες μέρες.Μετά τα όσα γράφτηκαν στη σελίδα, επιμένεις ότι εγώ είμαι ο αρμόδιος να απαντήσω;;;
  Είμαι πρόθυμος να απαντήσω και να αναλάβω κάθε ευθύνη που μου αναλογεί, αν στη διάρκεια της δικής μας θητείας προκύψει ανάλογο πρόβλημα.
  Οπως διαπίστωσες, γράφονται πολλά ακόμα, για δήθεν διαπλοκή και για δήθεν στήριξή μας από τους καταγγελόμενους εργολάβους. Αντίστοιχη πράξη όμως, που να δικαιολογεί τη δήθεν υποταγή μας σε αυτούς, δεν νομίζω να έχεις διαπιστώσει…
  Με την ευκαιρία, χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.

 24. Ο κ. ΜΑΜΜΗΣ ΞΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΥΨΗ. ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜ. ΑΡΧΗ ΜΕ ΣΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΒΙΓΓΟΥ. ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΘΕΛΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΟΛΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ.

 25. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΝΟΜΙΖΩ. ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ΕΥΝΟΗΘΗΚΕ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ;;;
  ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΙΛΕ ΝΩΝΤΑ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ;;; ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΧΤΩ, ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ. Η ΕΜΠΛΟΚΗ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;;; ΕΓΙΝΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΕΓΕΡΣΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΑΣ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ…

 26. ΕΠΙΣΗΣ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΟΥ «ΠΟΛΕΜΟΥ»: ΕΧΕΙΣ ΥΠ’ ΟΨΗ ΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ;;; ΕΧΕΙΣ ΥΠ’ΟΨΗ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ;;;Η ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ…

 27. Ο κ. Μαμμής είναι δικηγόρος και προφανώς γνωρίζει την αξία των καταγγελιών, της αποκάλυψης ονομάτων και του εντοπισμού παρανόμων καταστάσεων. Εδώ όμως το διακύβευμα, το οποίο αποτελεί το πολιτικό ζήτημα και είναι υπεράνω κατηγοριών και συμφερόντων είναι να αποκατασταθεί το αίσχος των Πυλών, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, και συλλογικά να λάβουμε μέτρα, ώστε να μη ξανασυμβεί. Αλλά, τον κύριο αντιδήμαρχο δεν τον ενδιαφέρει στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου να υπηρετήσει το συλλογικό συμφέρον, αντίθετα τον «καίει» να υπερασπισθεί, ακόμα και όταν δεν υπάρχουν χειροπιαστές μομφές, τον Δήμαρχό του και τον συνδυασμό του. Η σύγχυση είναι πρόδηλη και οδηγεί στο εξής συμπέρασμα: Δεν τον ενδιαφέρει η αντιμετώπιση του παθογενούς φαινομένου της κερδοσκοπίας άνευ όποιουδήποτε ηθικού φραγμού, αλλά αυτό που πρωτίστως τον αφορά είναι να μην συνδεθεί ο θείος του και η παρέα του με τα εργολαβικά συμφέροντα. Για τον Ελ. Μαμμή τα συμφέροντα αυτά υπάρχουν και δρούν, αλλά αυτό που προέχει είναι να συνδεθούν με τους άλλους και όχι με αυτούς. Φίλε, Σάκη ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΕΙ είναι τα συμφέροντα αυτά να ευνουχιστούν και να αντιληφθούν ότι Ζαχόπουλοι – Αραβαντινοί κ.λ.π. είναι παθογενή συμπώματα και φαινόμενα, τα οποία πρέπει να καταπολεμηθούν και όχι «καυτές πατάτες» που θα τις πετάει ο ένας στον άλλο. Το πολιτιστικό – αρχαιολογικό πλεόνασμα της πόλης είναι δεδομένο και η υπηρεσία όλων μας πολύ απλή: ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ!!!!!!

 28. ΑΥΤΗ Η ΤΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΝΑ ΑΝΙΧΝΕΥΟΥΝ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΜΕ ΞΕΝΙΖΕΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΔΕΞΙΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ, Η ΜΟΝΙΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΙΝΑΙ «Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ, ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ, ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΟΣ, » ΚΛΠ ΚΛΠ. ΑΥΤΟ, ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΗΘΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΠΥΡΟ, ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΕΠΕΙΔΗ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΘΗΚΕ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΙΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ. ΑΝ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΤΩΡΑ, ΝΑ ΗΘΙΚΟΛΟΓΗΣΩ ΑΣΥΣΤΟΛΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΟΡΙΣΤΑ, ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΩ ΗΘΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΕΤΣΙ.

 29. ΕΠΙΣΗΣ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο Κ. ΚΟΥΡΚΟΥΤΗΣ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΟΡΟΦΩΝ, ΟΠΩς ΕΝΝΟΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ Ο Κ. ΚΟΥΡΚΟΥΤΗΣ. ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2006 ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ 11 ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: